ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 29—ΤΡΙΠΛΕΣ & ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το καινούργιο τεύχος τού νέου Ντόναλντ, με τον Ντόναλντ να κατεβαίνει στο γήπεδο, έτοιμος να κάνει τρίπλες και να βάλει τρικλοποδιές. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως πάντα, ρίξαμε το πρωί μια ματιά στα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ο μεγάλος Μπουρίνιο, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Marco Gervasio. Η ιστορία είναι σε τέσσερα μέρη, τα οποία τα διαβάζουμε όλα μαζί.

Ο Φέθρυ φέρνει στον Ντόναλντ το καινούργιο παιχνίδι γκολ 3000, ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου εικονικής πραγματικότητας. Τα δυο παπιά πέφτουν με τα μούτρα στο παιχνίδι, χωρίς να διαβάσουν τις οδηγίες, κάνοντας ό,τι τους κατέβει και αγνοώντας τον μεγάλο Μπουρίνιο, τον εικονικό χαρακτήρα, που καθοδηγεί τους παίκτες στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να τον τσαντίσουν τόσο, ώστε να αποφασίσει να τους εκδικηθεί.

Σχέδιο μέτριο, αλλά υπόθεση εξαιρετικά πρωτότυπη, συνδυάζοντας την παλαβομάρα των ιστοριών τού Φέθρυ με κάποια πιο σκοτεινά στοιχεία. Αν και δεν είμαι λάτρης τού ποδοσφαίρου, τελικά η ιστορία μού άρεσε, οπότε θα της βάλω γύρω στο επτάμισι. Αν σας αρέσει το ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι θα βρείτε την ιστορία ακόμα καλύτερη!

071

Ακολουθεί η ιστορία επικίνδυνη συμμαχία, σε σενάριο Michael T. Gilbert και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

Έχοντας αποτύχει για πολλοστή φορά να κλέψουν τον Σκρουτζ, η Μάτζικα και οι Λύκοι αποφασίζουν να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους, ώστε ο καθένας τους να πάρει αυτό που θέλει: η Μάτζικα την πρώτη δεκάρα τού Σκρουτζ και οι Λύκοι τα υπόλοιπα χρήματα. Όμως η πλεονεξία, τόσο των Λύκων όσο και της Μάτζικα, θα είναι τελικά η καταστροφή τους.

Το σχέδιο τού Cavazzano παραείναι μοντέρνο, αλλά έχει κάποιες εντυπωσιακότατες σκηνές μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Η υπόθεση δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Συνολικά θα βάλουμε γύρω στο επτά.

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η κατάσκοπος που δεν γνώριζε πολλά, σε σενάριο Stefan Petrucha και σχέδιο Antoni Bancells Pujadas.

Ο Ντόναλντ συγκρούεται με μία κοπέλα, με αποτέλεσμα η κοπέλα να χάσει τη μνήμη της από το χτύπημα. Επηρεασμένος από την τελευταία ταινία τής… Τζέην Μποντ, ο Ντόναλντ ερμηνεύει τις ελάχιστες ενδείξεις για την ταυτότητα της κοπέλας, θεωρώντας ότι πρόκειται για κάποια κατάσκοπο, και προσπαθεί να την σώσει από τους κατασκόπους, που νομίζει ότι την κυνηγούν, καθώς και να τους αποτρέψει από το να κλέψουν ένα γιγαντιαίο διαμάντι, που εκτίθεται στο μουσείο. Έτσι θα ζήσουν μια έντονη περιπέτεια, μέχρι που  η κοπέλα θα ξαναβρεί τη μνήμη της. Τελικά, η αλήθεια θα είναι πιο πεζή από αυτό, που πίστευε ο Ντόναλντ, αλλά όχι τελείως πεζή.

Ωραίο σχέδιο για μια περιπέτεια με καταιγιστική δράση. Το ότι η ταυτότητα της κοπέλας ήταν προφανής από τα πρώτα καρέ τής ιστορίας, δεν αφαιρεί κάτι από την υπόθεση. Επτάμισι με οκτώ.

130

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Donald

Αυτόν τον μήνα, έχουμε μια τεράστια ιταλοδανέζικη (ουσιαστικά ιταλική, αφού είναι γραμμένη και σχεδιασμένη από Ιταλούς) ιστορία σε τέσσερα μέρη, συμπληρωμένη με δύο δανέζικες, με τη δεύτερη από τις τρεις ιστορίες να μας τραβά την προσοχή, καθώς είναι σχεδιασμένη από τον Cavazzano. Τόσο τεράστια είναι η πρώτη ιστορία, που δεν περίσσεψε χώρος για τις συνηθισμένες σπαζοκεφαλιές!

Τελικά και πάλι η ιστορία τού Cavazzano ήταν η πιο αδύναμη του τεύχους, το οποίο, όμως ήταν συνολικά αξιοπρεπέστατο, οπότε θα του βάλουμε ένα ξεγυρισμένο επτάμισι.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ντόναλντ, Παρουσίαση: Ντόναλντ and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 29—ΤΡΙΠΛΕΣ & ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Ντόναλντ 29.

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.